Извршни секретари

vladanka_avirovik

Владанка Авировиќ

Родена на 22 јануари 1954 година во Скопје. Македонка. Дипломиран економист, магистрант на економски науки. Има работно искуство во СОК и републички завод за судски вештачења. Поранешен советник во Советот на град Скопје. Пратеник во Собранието на Република Македонија.

Активности во Собранието

 • Буџетски совет на Собранието, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за финансирање и буџет, член
 • Комисија за економски прашања, заменик претседател
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ – Република Македонија), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член

malisa_stankovik

Малиша Станковиќ

Член на СПМ. Роден на 2.4.1982 година во Скопје. Македонец. Дипломирал на Правен факултет.

Активности во Собранието:

 • Совет на Собранискиот канал, заменик-член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-претседател
 • Комисија за економски прашања, заменик-претседател
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
 • Комисија за уставни прашања, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ – Република Македонија), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член

Leave a Reply