Републичкиот одбор ги избра органите и раководството на партијата

На првата седница на републичкиот одбор на СПМ беа избрани органите и раководството на партијата. Беа избран извршен одбор, претседателство, потпретседатели (Михаил Цветков, Јован Лазарев, Сашко Николоски), генерален секретар (Љупчо Димовски) и извршни секретари (Владанка Авировиќ и Малиша Станковиќ). Републичкиот одбор донесе одлука и понатаму да продолжи да делува во коалицијата “За подобра Македонија”.

Comments are closed.