Category Archives: Интервју

Интервју со Љубисав Иванов Ѕинго, лидер на македонските социјалисти

Бомбите на Заев го уриваа системот и државата, а не ВМРО-ДПМНЕ За прислушувањето, бомбите на опозицијата, политичката криза и начините за нејзино решавање, минатото и иднината, што не чека во 2016 година, разговарав со лидерот на социјалистите Љубисав Иванов Ѕинго, политичарот со 60 години искуствово политиката. Г. Иванов, вие сте политички активен повеќе од 50 години, дваесетина години сте претседател ... Read More »

Интервју со Љубисав Иванов – Ѕинго

(објавено во неделник Република бр. 66, 6 дек 2013) Како се чувствувате како пратеник со најдолг стаж не само во овој дел од Европа туку, можеби, и во целиот свет? Ѕинго: Да бидеш прав пратеник е чест и задоволство, посебно ако си директно избран од гласачите и ако си победил убедливо во фер и демократски избори со своите идеи преточени во ... Read More »