Category Archives: Активности

Дискусија на Љупчо Димовски на продолжението на Седницата бр.11 на Собрание на Р.Македонија

Дискусија на Љупчо Димовски на продолжението на Седницата бр.11 на Собрание на Р.Македонија по Предлог – закон за изменување и дополнување на Законот за рибарство и аквакултура, по скратена постапка. Read More »

Дискусија на Љупчо Димовски на 10-та Седница на Собранието на Република Македонија

Дискусија на Љупчо Димовски на 10-та Седница на Собранието на Република Македонија, оддржана на 23 јули, 2014 год. и поддршка на Измените и дополнувањата на Законот за земјоделско зејиште. Read More »

Излагање на генералниот секретар на СПМ и пратеник Љупчо Димовски

Излагање на генералниот секретар на СПМ и пратеник Љупчо Димовски на продолжението на осмата седница на Собранието на Република Македонија, оддржана на 14.07.2014 год. и поддршка по Предлог-закон за дополнување на кривичниот законик. Read More »

Излагање на генералниот секретар на СПМ Љупчо Димовски

Излагање на генералниот секретар на СПМ Љупчо Димовски и пратеник во Собранието на Република Македонија на 8-та Седница за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за данокот на додадена вредност. Read More »

Интервју на министерот Љупчо Димовски за The European Times

Успешниот земјоделски сектор постигна одлични резултати во 2013 Љупчо Димовски, Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство,  зборува за последните случувања и идните планови на неговото министерство. European Times: Дали можете да дадете резиме на работата во земјоделскиот сектор во 2013година? Љупчо Димовски: Оваа годината беше доста успешна за поголем дел од македонскиот земјоделскиот сектор. Кај сите наши култури постигнавме приноси ... Read More »

Првомајска честитка

Меѓународниот ден на трудот Први мај за членовите на Социјалистичката партија на Македонија и на работниците на Македонија отсекогаш претставувал поттик и инспирација за нови работни победи. Горди сме за она што заеднички сме го постигнале во развојот на демократските вредности и материјалната основа на нашата земја, во духот на определбата на нашата партија – Секогаш со народот, секогаш за ... Read More »

Говор на членот на претседателство на СПМ, Стојан Миланов – Кочани 24.04.2014

Говор на членот на претседателство на СПМ и кандидат за пратеник од изборната единица бр.3, Стојан Миланов за време на предизборниот митинг за промоција на претседателскиот кандидат “Ѓорѓе Иванов” и кандидатските листи за пратеници на коалицијата “За подобра Македонија” – Кочани 24.04.2014   Read More »

Говор на генералниот секретар на СПМ, Љупчо Димовски – Центар 21.04.2014

Говор на генералниот секретар на СПМ и кандидат за пратеник од изборната единица бр.1, Љупчо Димовски за време на предизборниот митинг за промоција на претседателскиот кандидат “Ѓорѓе Иванов” и кандидатските листи за пратеници на коалицијата “За подобра Македонија” – Центар 21.04.2014 Read More »

Говор на генералниот секретар на СПМ, Љупчо Димовски – Аеродром 20.04.2014

Говор на генералниот секретар на СПМ и кандидат за пратеник од изборната единица бр.1, Љупчо Димовски за време на предизборниот митинг за промоција на претседателскиот кандидат “Ѓорѓе Иванов” и кандидатските листи за пратеници на коалицијата “За подобра Македонија” – Аеродром 20.04.2014 Read More »