Category Archives: Активности

Заменик министерот за здравство го посети Здравствениот дом во Струмица

Заменик министерот за здравство, Јовица Андовски, денеска го посети Здравствениот дом во Струмица и одржа работна средба со раководството на болницата. На средбата беше информиран дека во изминати две години во здравствениот дом се реализирани 16 нови вработувања, а во тек е докомплетирање на Службата за Итна медицинска помош со нови пет доктори, две медицински сестри и тројца возачи. Исто така, ... Read More »

Честитка до другарот Ципрас за победата на СИРИЗА

  Претседателот на Социјалистичката партија на Македонија, другарот Љубисав Иванов – Ѕинго по повод победата на СИРИЗА на изборите во Република Грција испрати честитки до другарот Ципрас: Почитуван другар Ципрас, Со задоволство ја примивме веста за Вашата голема изборна победа. Ја победивте политиката која Вашата ценета земја ја доведе до банкрот. Примете ги нашите искрени честитки. Искрено се надеваме Вашите ... Read More »

Дискусија на Љупчо Димовски, пратеник и генерален секретар на СПМ (15.01.2015)

Дискусија на Љупчо Димовски, пратеник и генерален секретар на Социјалистичката партија на Македонија за Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за земјоделство и рурален развој – I читање на 31 седницa прво продолжение од 15.01.2015 година. Read More »

Излагање на пратеникот Љупчо Димовски, генерален секретар на СПМ (31.12.2014)

Излагање на пратеникот Љупчо Димовски, Генерален секретар на СПМ, за  Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за производи за заштита на растенијата на првото продолжение на 29-та Седница на Собранието на Република Македонија, оддржана на 31 декември, 2014 година. Read More »

Излагање на пратеникот Љупчо Димовски, генерален секретар на СПМ (01.12.2014)

Излагање на пратеникот Љупчо Димовски, генерален секретар на СПМ, на Седница бр.24 на Собрание на Р.Македонија оддржана на 01.12.2014 год. и поддршка на  Предлог – закон за дополнување на Законот за земјоделство и рурален развој, по скратена постапка. Read More »

Посети на О.О. на СПМ

Пратениците Стојан Миланов, Владанка Авировиќ и заменик министерот за здравство Јовица Андовски на работна средба во О.О. на СПМ Чешиново – Облешево, О.О. на СПМ Кочани и О.О. на СПМ Виница. Read More »

Дискусија на Љупчо Димовски, генерален секретар на СПМ (21.10.2014)

ДИСКУСИЈА НА ПРАТЕНИКОТ ЉУПЧО ДИМОВСКИ, ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА СПМ, ЗА ПОГЛАВЈАТА 11, 12 И 13 ОД ИЗВЕШТАЈОТ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА НАПРЕДОКОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА 2014 ГОДИНА НА ВТОРО ПРОДОЛЖЕНИЕ НА СЕДНИЦАТА БР.18 НА СОБРАНИЕТО НА Р.МАКЕДОНИЈА, ОДДРЖАНО НА 21.10.2014 ГОД. Read More »

Излагање на Љупчо Димовски, генерален секретар на СПМ (16.10.2014)

Димовски собрание

ИЗЛАГАЊЕ НА ПРАТЕНИКОТ ЉУПЧО ДИМОВСКИ, ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА СОЦИЈАЛИСТИЧКАТА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА ЗА ДОПОЛНЕТ ПРЕДЛОГ НА БУЏЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА 2015 ГОДИНА – II ЧИТАЊЕ НА СЕДНИЦА БР.18 НА СОБРАНИЕ НА Р.МАКЕДОНИЈА ЗАКАЖАНА НА 16.10.2014 ГОД. Read More »

Учество на заменик министерот Андовски на форум во Турција

Заменикот министер за здравство, Јовица Андовски од денеска учествува на Третиот Форум на Меѓуагенциската работна гупа за сексуално и репродуктивно здравје во состојба на кризи, што се одржува од 14 до 16 октомври во Истанбул, во организација на Фондот за население при обединетите нации (УНФПА). Целта на Форумот е воведување услуги за сексуално и репродуктивно здравје во состојби на криза. ... Read More »