Category Archives: Активности

Координаторот на И.Е. 6 на состанок со ОО на СПМ

Изминатата недела Координаторот на изборна единица 6  на СПМ Небојша Велјановски одржа состаноци со раководствата на Општинските Организации на Јегуновце, Брвеница, Гостивар, Маврово и Ростуше и Дебар. На одржаните состаноци се зборуваше за претстојните Претседателски избори и можноста за одржување на вонредни парламентарни избори. Претседателите на Општинските Организации ги истакнаа пробелмите со кои се соочуваат на локално ниво. Воедно истакнаа ... Read More »

Состанок со ОО на СПМ со координаторот на И.Единица 4

Во изминатите неколку дена Координаторот на изборна единица 4 и воедно Потпретседател на СПМ Сашо Николовски одржа состаноци со раководствата на Општинските Организации на Прилеп, Кавадарци, Гевгелија, Радовиш и Струмица. На одржаните состаноци се зборуваше за претстојните Претседателски избори и можноста за одржување на вонредни парламентарни избори. На дел од состаноците присуствуваше и Претсетателката на Форумот на жени на СПМ ... Read More »

Состанок со ОО на СПМ – Сопиште

Генералниот секретар на СПМ Љупчо Димовски и Координаторот за Изборна Единица 1, Малиша Станковиќ, одржаа состанок со Општинскиот Одбор на СПМ – Сопиште. Ова е дел од редовните посети на општинските организации на СПМ во Изборна Единица 1. Главен тема на одржаниот состанок беше организаирањето на членстовот за претстојните Претседателски избори. На состанокот стана збор и за целокупната актуелна политичка ... Read More »

Состанок со ОО на СПМ – Крушево

Координаторот на Изборна Единица 5 и воедно Потпретседател на СПМ Јован Лазаров, одржа работен состанок со раководството на Општинската Организација на СПМ – Крушево. Доприносот за изборите на секој еден член на СПМ е неопходен за што поуспешни избори, а значењето на овие избори е големо и тка треба да се однесуваме кон нив, истакна Јован Лазаров. На состанокот се ... Read More »

Координаторот на И.Е.3 во посета на Виница, Кочани, Берово, Делчево и Штип

Во изминатите три дена Координаторот на Изборна Единица 3 и воедно Потпретседател на СПМ Михаили Цветков и Заменик министерот за здравство од редовите на СПМ беа во посета на општинските организации на СПМ во Берово, Делчево, Виница, Кочани и Штип. На одржаните состаноци се зборуваше за претстојните Претседателски избори, како и за можноста за одржување на вонредни Парламентарни избори. Координаторот ... Read More »

Координаторот на ИЕ 1 на состанок со ОО на СПМ – Кисела Вода

Во партиските простории на Општинската Организација на СПМ во Кисела Вода, се одржа состанок на Раководството на Општинската Организација на СПМ – Кисела Вода во присуство на Координаторот за изборна единица 1 и воедно Извршен секретар на СПМ Малиша Станковиќ. Ова е дел од редовните посети на општинските организации на СПМ во Изборна Единица 1. Главен тема на одржаниот состанок ... Read More »

Состанок со ОО на СПМ – Аеродром

Во партиските простории на Општинската Организација на СПМ во Аеродром, се одржа состанок на Раководството на Општинската Организација на СПМ – Аеродром во присуство на Координаторот за изборна единица 1 и воедно Извршен секретар на СПМ Малиша Станковиќ. Претседателот на Општинската Организација на СПМ – Аеродром Слободан Дончевски информираше за текот на подготовките на Општинската Организација за претстојните избори. Членството ... Read More »

Координаторот на И.Е. 2 во посета на ОО на СПМ – Гази Баба

На 17.02.2014 година во партиските простории на Општинската Организација на СПМ во Гази Баба, се одржа состанок на Општинскиот Одбор на СПМ – Гази Баба во присуство на Координаторот за изборна единица 2 и воедно Извршен секретар на СПМ Владанка Авировиќ. За претстојните Претседателски избори и за можните вонредни партламентарни избори, Општинската Организација на СПМ на Гази Баба е подготвена ... Read More »

Состанок на ОО на СПМ – Кратово

Вчера вечерта во партиските простории на Општинската Организација на СПМ во Кратово, се одржа состанок на Општинскиот Одбор на СПМ – Кратово во присуство на Координаторот за изборна единица 3 и воедно Потпретседател на СПМ Михаил Цветков, Претседателот на Младите Социјалисти на Македонија Драганче Атанасов и членот на Претседателството на СПМ Стојан Миланов. На состанокот се зборуваше за претстојните Претседателски ... Read More »

Уште еден начин на помош на производителите на вино во Република Македонија

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство вчера ја промовираше книгата насловена како „Вината од Македонија – краток водич за македонските вина и винарии“ која е напишана на аглиски јазик на над 200 илустрирани страници и е наменета за странските трговци и компании, кои се потенцијални купувачи на македонското вино. – Книгата е документ, во кој меѓу другото е запишана историјата ... Read More »