Category Archives: Активности

Состанок со ОО на СПМ – Зелениково

На 16.03.2014 година, се одржа состанок на Општинскиот Одбор на СПМ во Зелениково. На состанокот беа присутни извршните секретари на СПМ Владанка Авировиќ и Малиша Станковиќ, како и членот на Претседaтелството на СПМ Катерина Ивановска. На состанокот извршните секретари беа информирани за реализацијата на Оперативниот план за работа на СПМ, како и за актуелната состојба во општина Зелениково. Во своето ... Read More »

Македонија мора да го надмине проблемот со расцепкани земјишни парцели

Земјоделските производители се најранливата категорија граѓани на кои треба многу да се внимава токму поради фактот што беа на работ на егзистенција. Неопходно е, уште многу да се работи за подобрување на нивниот статус. Вака министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Димовски им се обрати на студентите на Факултетот за земјоделски науки и храна кои вчера имаа можност директно ... Read More »

Седница на претседателството на СПМ

По истакнувањето на кандидатурата за претседател на Република Македонија на Ѓорѓе Иванов и закажувањето на предвремените парламентарни избори на 27 април 2014 година Претседателството на Социјалистичка партија на Македонија одржа проширена седница. Врз основа на извештаите на задолжените членови на претседателството по изборни единици, беше направена сеопфатна анализа за подготовките на општинските и месни организации на СПМ за престојните активности ... Read More »

8-мо мартовска акција на СПМ

По повод 8-ми март, Младите социјалисти од Кратово и членовите на Социјалистичка Партија од Македонски Брод во своите општини поделија цвеќе на сите жени кои минуваа тој ден на градските плоштади. Социјалистичка Партија на Македонија постојано обрнувала особено внимание на жените и на правата на жените, нешто што било и е дел од Програмата на партијата. Овој гест нема да ... Read More »

Интервју на Министерот Димовски

1.Субвенциите кои што се исплаќаат за земјоделството растат од година во година. Кои се досегашните ефекти од оваа владина политика. Колку се зголеми количината и квалитетот на земјоделските производи? Генералните движења во земјоделскиот сектор во последните шест години беа во насока на прекинување или ублажување на негативните тенденции на намалување на физичкиот обем на производство кои беа резултат на непостоењето ... Read More »

Заменик министерот Јовица Андовски со директорката на Фондот за население на Обединети Нации (УНФПА), Доина Болога

Заменик министерот за здравство, м-р Јовица Андовски одржа средба со директорката на Фондот за население на Обединети Нации (УНФПА), Доина Болога, при што беше потпишан договор за соработка за периодот 2014-2015 година, со цел подобрување на репродуктивното здравје на населението. Средбата е одржана на маргините на состанокот на Мрежата за здравје на Југоисточна Европа, која денеска и утре се одржува ... Read More »

Отворање на штаб во Сопиште

Генералниот секретар на СПМ Љупчо Димовски и  Координаторот на изборна единица 1 на СПМ Малиша Станковиќ вчера присуствуваа на отварањето на изборниот штаб на СПМ во општина Сопиште. Во присуство на членовите на СПМ во Сопиште свечено се отвори изборниот штаб, по што веднаш се одржа и координативен состанок со Општинскиот Одбор на СПМ во Сопиште. Членството го изрзи своето ... Read More »

Координаторот на И.Е. 4 на средба со Кривогаштани и Прилеп

На ден 03.03.2104 година во 15:00 часот беше одржан состанок со Општинската организација на СПМ – Кривогаштани а на состанок беше присутна и Претседателката на Форумот на жени на СПМ, Г-ѓа Гордана Тошеска. На состанокот беа присутни потесното членство и се разговараше за престојните Претседателски избори 2014 и Предвремените парламентарни избори. Исто така беа презентирани и проблемите со кои се ... Read More »

Донација на Форумот на жени на СПМ за Домот „25 мај“

Насмевки  во Домот за деца без родителска грижа. Форумот на жени на Социјалистичката партија донираше нова постелнина за опремување на 30-тина детски соби. Радоста кај најмалите беше неизмерна. „Собираме средства како храна, постелнина и други средства коишто се потребни за живот со цел да им помогнеме на семејствата и установите кои имаат потреба од тоа. Нашата цел е да се ... Read More »