Category Archives: Соопштенија

Обраќање на СПМ до граѓаните по повод државниот празник 11 октомври

По повод утрешниот голем државен празник, 11 октомври – денот на востанието на македонскиот народ против фашизмот, Социјалистичката партија на Македонија на граѓаните на нашата држава им упатува искрени и топли честитки со желба за нови победи за развој на нашата држата. Сеќавањата за борбата против фашизмот треба да бидат постојани со цел да не се повторат злосторствата, човечките и ... Read More »

СПМ згрозена од хаосот што го создаде опозицијата

Социјалистичката партија на Македонија е згрозена од случувањата пред и во Собранието на Република Македонија. Хаосот што го создава опозицијата со најпримитивни средства е надвор од демократијата и функционирањето на правната држава. Недозволиво е физички да се атакува на претседател на Собрание кој ја претставува парламентарната демократија во секоја земја. СПМ жестоко ги осудува сите организирани појави на насилство кои ... Read More »