Category Archives: Прес конференции

Државните пред партиските интереси

Социјалистичката партија на Македонија со огромна загриженост и внимание ги следи последните политички настани во земјата и е фрапирана од настапот на поединци, партии и групи. СПМ смета дека е нормално да се прават предизборни, изборни и постизборни коалиции, но во историјата на човештвото не е познато да се создава коалиција со цел да се урне сопствената држава и да ... Read More »

Некои пратеници не ги бранат државните интереси

На вчерашната седница на Собранието на Република Македонија од страна на опозициските пратеници повторно се атакуваше врз името на македонската држава, македонскиот идентитет, македонскиот јазик и се што е македонско, при што повторно се симнаа маските. Опозицискиот пратеник Тито Петковски, претседател на Нова социјал-демократска партија и поранешен претседател на Собранието на Република Македонија, ни најмалку случајно од собраниската говорница енергично ... Read More »

СПМ за убиствата кај Смилковско езеро

Социјалистичката партија на Македонија им оддава признание на институциите и вработените во Министерството за внатрешни работи за нивното залагање и вложениот труд за откривање на злосторниците кои свирепо ги убија невините млади животи. Тоа претставува потврда за функционирање на државата, системот и институциите кои на ефикасен начин се справија со предизвикот и барањето на јавноста за изнесување на злосторниците пред ... Read More »

Македонија не смее да биде заложник на СДСМ

Одлуката на СДСМ да го блокира координирањето на работата на Собранието на Р.Македонија е уште еден од низата обиди да се блокира дијалогот меѓу позицијата и опозицијата и целокупната работа на Собранието, знаејќи дека на дијалог изричито инсистираат извештаите на европската комисија. Притисоците и уцените што СДСМ ги прави за прифаќање на некои свои барања преку законски проекти денес или ... Read More »