Tag Archives: Јовица Андовски

Заменик министерот на здравство на министерски состанок во Молдавија

На состанокот присуствуваат високи претставници на владите во регионот на Југоисточна Европа и пошироко. Темата на четвртиот министерски состанок е „Унапредување и благосостојба на здравјето во Југоисточна Европа 2030“, во насока на воведување заеднички субрегионални и национални активности во регионот на Југоисточна Европа за спроведување и остварување на целите за одржлив развој на Обединетите нации, со цел унапредување на здравјето, ... Read More »

Заменик-министерот за здравство во Прага оствари повеќе билатерални средби

Заменик-министерот за здравство Јовица Андовски на маргините на вториот ден од Самитот на министрите за здравство на 16 земји од Централна и Источна Европа (ЦИЕ) и Кина, оствари повеќе билатерални средби. На средбата со чешкиот министер за здравство Сватоплук Њемечек, Андовски ја поздрави отворената можност за испраќање македонски доктори на едукација во реномирани медицински центри во Чешка, што во континуитет ... Read More »

Заменик министерот за здравство на регионална конференција за репродуктивно здравје

Заменик министерот за здравство на регионална конференција за репродуктивно здравје

Заменик министерот за здравство, Јовица Андовски, присуствува на регионалната конференција за подобрување на репродуктивното здравје во регионот, која се одржува од 27 – 29 мај во Софија, Република Бугарија, во организација на Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА). На конференцијата учествуваат високи претставници и експерти од повеќе земји од регионот на Источна Европа и Централна Азија. Фокусот на дискусиите ... Read More »

Работилница за развивање национална здравствена стратегија „Здравје 2020“

Работилница за развивање национална здравствена стратегија „Здравје 2020“

Заменик министерот за здравство Јовица Андовски, денеска присуствуваше на работилницата за развивање национална стратегија за здравје до 2020 година, на иницијатива на Министерството за здравство, со поддршка на Светска здравствена организација (СЗО). Изготвувањето Националната стратегија „Здравје 2020“ предвидува сеопфатен процес кој ќе ги вклучи сите чинители под водство на владиниот Комитет за животна средина и здравје, при што се предвидува ... Read More »

Заменик министерот за здравство го посети Здравствениот дом во Струмица

Заменик министерот за здравство, Јовица Андовски, денеска го посети Здравствениот дом во Струмица и одржа работна средба со раководството на болницата. На средбата беше информиран дека во изминати две години во здравствениот дом се реализирани 16 нови вработувања, а во тек е докомплетирање на Службата за Итна медицинска помош со нови пет доктори, две медицински сестри и тројца возачи. Исто така, ... Read More »

Посети на О.О. на СПМ

Пратениците Стојан Миланов, Владанка Авировиќ и заменик министерот за здравство Јовица Андовски на работна средба во О.О. на СПМ Чешиново – Облешево, О.О. на СПМ Кочани и О.О. на СПМ Виница. Read More »

Учество на заменик министерот Андовски на форум во Турција

Заменикот министер за здравство, Јовица Андовски од денеска учествува на Третиот Форум на Меѓуагенциската работна гупа за сексуално и репродуктивно здравје во состојба на кризи, што се одржува од 14 до 16 октомври во Истанбул, во организација на Фондот за население при обединетите нации (УНФПА). Целта на Форумот е воведување услуги за сексуално и репродуктивно здравје во состојби на криза. ... Read More »

Заменик министерот за здравство Јовица Андовски , свечено го отвори 7-от стоматолошки конгрес

На 10-ти октомври 2014 година, заменик министерот за здравство Јовица Андовски , свечено го отвори 7-от Конгрес на нови технологии – со работен наслов „Естетска стоматологија – уметност и наука“, односно на Стоматолошката комора на Македонија – како домаќин, на Хрватската комора по дентална медицина, Секторот за стоматологија при Лекарската комора на Словенија и Комората на доктори по дентална медицина ... Read More »